Nederlands - Engels - HOME
Welkom bij www.sitestepper.be !

Module StepGen:Wat zijn StepLinks ?

StepLinks zijn de manier om linken te leggen tussen uw pagina's.
web

Het web in de dierenwereld

Het gedeelte 'web' in het World Wide Web en in website, is een verwijzing naar de webben aangemaakt door de spin. Meer bepaald: de structuur van het spinnenweb, waarbij veel kleine draden met elkaar verbonden zijn om zodoende een complexe structuur te vormen. Men kan vanaf eender welk klein draadje het volledige spinnenweb bereiken door van het ene kleine draadje naar het andere kleine draadje te gaan.

Het web op het internet

In termen van het internet en het world wide web, zijn de aan te klikken linken op een website de kleine draden in het web. Door één van deze linken aan te klikken, wordt een andere pagina ingeladen in uw webbrowser. Vermits elke pagina wel links bevat naar andere pagina's, kan men door op één pagina te beginnen, in theorie althans, elke andere pagina op het web bereiken.

Linken kunnen:

 • een link naar een andere pagina op uw website zijn, een zogenaamde interne link, of
 • een link naar een andere website zijn, de externe link

Zowel een interne als een externe link wordt in een bepaalde html-syntax geschreven waarbij de op te roepen webpagina dient te worden ingevoerd. Natuurlijk zal StepEdit voor u de correcte syntax invoeren.

Externe linken

Voor externe link dient de exacte website, eventueel aangevuld met een bepaalde webpagina te worden ingevoerd.


Enkele voorbeelden voor een externe link naar een volledige website:

 • www.gva.be: een link naar de hoofdpagina van de website van de Gazet van Antwerpen.
 • www.google.be: een link naar één van de meest gebruikte zoekmachines.

Enkele voorbeelden voor een externe link naar een bepaalde pagina van een website:

stepedit-linken-selecteren

Interne linken

Linken tussen de pagina's van uw website zullen binnen Sitestepper niet worden gelegd naar de effectieve naam van uw pagina, maar naar zogenaamde StepLinks.

Een StepLink is een door uzelf gekozen woord dat aan een pagina binnen uw site dient te worden gekoppeld. De StepLinks dienen uniek te zijn binnen de website, m.a.w. aan elke pagina dient een andere StepLink te worden gekoppeld.

StepLinks gebruiken op uw webpagina's

Door middel van de menu-keuze 'Insert - StepLink' of de toetsaanslag Ctrl+L, wordt een overzicht getoond van alle pagina's op uw site, tesamen met de toegewezen StepLink (het scherm hiernaast toont hiervan een voorbeeld).

Het invoeren van enkele karakters zal de lijst tonen van alle webpagina's of StepLinks keywords waarin de ingevoerde karakters voorkomen.

Na selectie van één van de getoonde pagina's (de pagina waarnaar u wenst te linken), wordt een syntactisch correcte link toegevoegd aan uw pagina. Echter, in plaats van rechtstreeks te linken naar de gekozen pagina wordt een surrogaatlink gelegd naar een pagina die voor Sitestepper een bepaalde betekenis heeft: steplink.asp. De gekozen StepLink wordt (weerom in normale html-syntax), als parameter meegegeven: 'steplink.asp?kw=steplink'.

Voordelen van deze manier van werken

 • StepLinks blijven normale linken qua html-syntax. De preview van StepEdit zal dan ook de linken tonen net als alle andere linken.
 • StepLinken zijn taalonafhankelijk: op elke gelijkaardige pagina in één van de verschillende talen, zal de ingevoerde link (naar een StepLink) dezelfde zijn.
  Bij het builden van de site, zal Sitestepper op een Engelstalige pagina van uw site de StepLink vervangen door een link naar de Engelstalige pagina op uw website, en op een Nederlandstalige pagina van uw site, dezelfde StepLink vervangen door een link naar de Nederlandstalige pagina van uw site.
  M.a.w. aan de hand van de StepLinks zal Sitestepper zelf bepalen, naar welke pagina en naar welke taal de effectieve link op uw pagina moet linken.
 • Pagina's kunnen op elke moment worden hernoemd: vermits de linken tussen de pagina's op uw site, d.m.v. de StepLinks worden aangeduid, is het mogelijk op elk moment de naam van de pagina te veranderen.
  Deze naamsverandering kan verschillende oorzaken hebben:
  • De pagina kan foutief gespeld geweest zijn bij het aanmaken van de pagina.
  • De pagina kan op een later tijdstip meer informatie bevatten dan oorsponkelijk: een pagina die eerst: 'fotos van mijn kind Andy' heette, kan later worden hernoemd naar 'fotos van mijn kinderen Andy en Simone'. Zolang de Steplink niet veranderd (en in dit voorbeeld bijvoorbeeld: 'kinderen' genoemd is), zullen bij het rebuilden van de website, alle linken die vroeger verwezen naar de pagina: 'fotos-van-mijn-kind-andy', na wijzen naar 'fotos-van-mijn-kinderen-andy-en-simone'.
  • U wenst een pagina te hernoemen om meer termen in de paginanaam te krijgen (zeer voordelig voor zoekengines).
 • Sitestepper zal er zorg voor dragen dat de linken naar uw pagina's, correcte linken zijn. Bij het vervangen van de StepLinks naar de effectieve webpagina toe, wordt de webpagina op een dusdanige manier hernoemd dat de webbrowser geen problemen zullen rapporteren. In het voorgaande puntje zijn alle spaties vervangen door '-'-tekens en alle karakters naar kleine letters omgevormd.
 • Door de StepLink te koppelen aan een andere pagina, zullen na het builden van de site, automatisch alle verwijzingen naar één bepaalde pagina verlegd zijn naar een nieuwe pagina.

  Bijvoorbeeld: promotiepagina's op uw site.

  U maakt de pagina's aan met namen als 'promoties voor de maand januari', 'promoties voor de maand februari', 'promoties voor de maand maart' enz...

  Op de rest van uw site gebruikt u als keyword (de StepLink) 'promotie' voor elke link die naar de promotie van de maand verwijst.

  Tijdens de maand januari, koppelt u het keyword 'promotie' aan de pagina 'promoties voor de maand januari', tijdens de maand februari koppelt u het keyword 'promotie' aan de pagina 'promoties voor de maand februari' enz...
  Sitestepper zal tijdens het builden van de site alle koppelingen van het keyword 'promotie' leggen naar de juiste maandpromotie. Simpel, snel en zo kan u pagina's van vorige promoties bijhouden (om misschien te hergebruiken) en promoties van volgende maanden reeds invoeren.
Prijs Sitestepper Slechts € 95,00 > alle prijzen > meerdere licenties
StepCollect Publiceer verzamelingen INBEGREPEN bij een Sitestepper licentie > Zie hier een voorbeeld
ASPStepper - Classic ASP programmabibliotheek Bevat tientallen classen Bevat honderden routines Slechts € 50,00 > Zie onze voorbeeldsite