Nederlands - Engels - HOME
Welkom bij www.sitestepper.be !

Module StepEdit:Gebruik van vervangvariabelen

Vervangvariabelen krijgen pas een waarde op uw pagina tijdens het builden van de website

Hoe vervangvariabelen invoeren ?

Tijdens het aanmaken van de pagina's plaatst u, in StepEdit, bepaalde afgesproken woorden tussen accolades op de webpagina.

Tip: zodra u een accolade-karaketer '{' intypt, toont StepEdit u een volledige lijst van alle vervangvariabelen die standaard door Sitestepper worden aangeboden. Het intypen van een aantal karakters, selecteert automatisch de variabele die begint met de reeds ingetypte karakters. Het selecteren van de variabele (door het drukken van 'Enter'), zal de volledige naam toevoegen, inclusief de sluit-accolade '}'.

Meer uitleg over vervangvariabelen

Vervangvariabelen zijn delen op uw website:

  • waarvan de waardes:niet bekend zijn op het moment dat de pagina wordt geëditeerd (bijvoorbeeld de datum en tijd van het aanmaken van de webpagina)
  • ,of waarvan de waardes afhankelijke zijn van de actieve Buildtarget.

Alle waardes die eigen zijn aan het Sitestepper project en aan de actieve build-target (website) die wordt geëditeerd, worden vanuit StepGen doorgegeven aan de StepEdit editor.

StepEdit zal deze lijst gebruiken om deze te tonen zodra een accolade-karakter wordt ingevoerd.

Bijvoorbeeld: de volgende vervang-variabelen zullen worden vervangen door de aangegeven waarde op het moment dat de site wordt gebuild:

  • {@RunDate} wordt 10-okt-2011 = waarde niet gekend tijdens het aanmaken van de webpagine
  • {#WebRoot} wordt http://www.sitestepper.be = waarde afhankelijk van het actieve project en de actieve build-target.

Waarom vervangvariabelen gebruiken ?

Door middel van de vervang-variabelen kan worden bekomen dat dezelfde broncode (de source) kan worden aangemaakt naar verschillende websites toe.
Tip: Dit kan zeer handig gebruikt worden om een testsite te maken.

De broncode (ingevoerd in StepEdit) blijft immers dezelfde, het zijn de vervang-variabelen die een andere waarde krijgen. En deze vervang-waarden worden pas ingevuld op het moment dat de site worden gegenereerd, dus op het moment dat de effectieve waardes van de variabelen wél gekend zijn.

Ook kunnen variabele gedeeltes gemakkelijker worden ingevoerd. De datum en tijd van genereren van de pagina is hiervaan een zeer mooi voorbeeld.

Prijs Sitestepper Slechts € 95,00 > alle prijzen > meerdere licenties
StepCollect Publiceer verzamelingen INBEGREPEN bij een Sitestepper licentie > Zie hier een voorbeeld
ASPStepper - Classic ASP programmabibliotheek Bevat tientallen classen Bevat honderden routines Slechts € 50,00 > Zie onze voorbeeldsite